Senaste nyheter
Hem / Hund / Varför slickar hundar varandra i mungipan?

Varför slickar hundar varandra i mungipan?

Varför slickar hundar varandra i mungipan? Hundar har ett rikt språk sinsemellan som kan vara svårt att tolka för oss människor. Att en hund slickar en annan hund i mungipan har samma betydelse oavsett ras.

hundar-som-slickar
Bild: Pixabay


Många tror att hunden slickar för att visa sin undergivenhet, vilket inte är sant. Slick i mungipan är ett beteende som sitter kvar från valptiden,  eftersom valparna slickar mamman i mungipan för att hon ska kräkas upp maten och dela med sig. När de gör detta i vuxen ålder har det lite andra betydelser, de gör det för att visa att den är liten, söt, snäll och ofarlig, men också för att ”fjäska in sig”.

I situationer där hunden är rädd eller osäker kan den också slicka för att övertyga sin ”motståndare” att den inte är farlig,  mycket för sin egen skull, för att den ska lugna ”motståndaren” och själv bli lugnare.

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

Hoppa till verktygsfältet