Senaste nyheter
Hem / Hund / Vettris – premiär för Nordens första mobila veterinärklinik.

Vettris – premiär för Nordens första mobila veterinärklinik.

vettrisbussen

Inför premiären som sker idag fick Vi med djur en pratstund med chefsveterinär Mårten Hansson på veterinärkedjan Vettris, på det rullande djursjukhuset.

Vettris är en nationell kedja som startade i mars 2012 och som idag finns i Mölndal, Kungsbacka och Nyköping. I höst öppnar man mottagningar i Falun och Sundsvall.

Den rullande mottagningen är en fyra ton tung buss, fullt utrustad för att klara av de vanligaste åkommorna hos våra smådjur – som en liten smådjursklinik, berättar Mårten Hansson. Det finns även plats för burar, om djuret behöver stanna över natten. Premiären sker i Tylösand och kommer sen att besöka campingplatser efter västkusten. Tanken är att bussen skall rulla året runt. Idén till den mobila veterinärmottagningen fick jag under ett besök i USA. Vi skall komma dit du är, är vår tanke, säger Mårten. Det är ett socialt fenomen – 50% av semesterresenärerna tar idag med sig sina smådjur på semestern!

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

En kommentar

  1. Det här är verkligen toppen, lycka till. Kanske kommer den även till Stockholm med omnejd

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet