Senaste nyheter
Hem / Hund / VimedDjurs bloggskola

VimedDjurs bloggskola

Välkommen till VimedDjurs bloggskola för nybörjare. Här kan du följa steg för steg hur du skapar din blogg och gör ditt första blogginlägg.

VimedDjurs bloggskola

 

 

 

 

 

 • Inlägg: Under inlägg, skapa nytt inlägg. Här skapar du dina blogginlägg. I övre raden skriver du din rubrik. Klicka på lägg till media om du vill bifoga en bild. Du kan då välja att bifoga bilden från din dator eller ditt mediabibliotek.
 • Kategorier: Kategorier namnger innehållet i din blogg. Om du har en blogg som handlar om hästar kan du göra tex  kategorier som heter ridning, tävling, utrustning o.s.v. Du postar sedan dina inlägg i passande kategori. Skapa en ny kategori. I vänsterspalten under inlägg hittar du kategorier. Välj kategorier. Skapa en ny kategori genom att skriva t.ex. Hund i rutan kategori namn. Under det publicerade inlägget kan du se vilken kategori inlägget är postat i. Där samlas alla inlägg inom den kategorin. Du kan även skapa underkategorier. T.ex. en huvudkategori som heter hästar och under hästar skapa underkategorier som heter t.ex. utrustning, tävling, sommarbete o.s.v
 • Inläggsetiketter: Används för att beskriva inlägg med enstaka ord. Det finns ingen begränsning i hur många etiketter du får använda. Etiketter skapar du själv och de kan sedan återanvändas. Det gör att den som läser ditt inlägg och är intresserade av inlägg inom samma tema kan klicka på passande etikett och på så sätt få upp fler inlägg som handlar om det.

 

 • Media – Mediabiblioteket: Här sparas de bilder som laddats upp i bloggen.

 

 • Länkar: Gå in på  länk kategorier och skapa en ny länk. Namnge länken och spara den. Du kan göra flera länkkategorier om du vill t.ex. Bloggar jag läser, hemsidor osv. Välj lägg till och skriv in länkadressen i webbadress, adressen måste alltid vara i http:// format. Skriv sedan hemsidan/bloggens namn under namn. Under kategorier väljer du sedan vilken länkkategori länken skall ligga under.För varje länk kategori behöver du gå in på widgets i admin panelen och lägga till länkar. Klicka på redigera och aktivera den länkkategori du vill använda t.ex. ”Bloggar jag läser”’
 • Sidor: Här kan du skapa fasta inlägg som du kan visa under sidhuvudet/headern.
 • Kommentarer: Kommentarer kan du redigera, godkänna, markera som skräp eller radera. Ibland kanske du får en massa skräppost, gå då till tillägg och kontrollera att captcha är aktiverad.
 • Sidhuvud/header: Redigerar du under utseende- sidhuvud. Där kan du lägga in ett eget sidhuvud/header – det gör du genom att ladda upp en egen bild. Storleken kan du beskära i ett bildredigeringsprogram t.ex. Photoshop.
 • Allmänna bloggtips: Är du aktiv i olika forum på nätet? Skriv adressen i din signatur och på din profilsida. Facebook är ett bra forum för att sprida dina länkar, skriv din bloggadress på din profil sida och posta dina länkar i din profil när bloggen uppdateras. Ett annat bra sätt att sprida din blogg är att kommentera i andra bloggar. För att få mer besökare kan man tex  arrangera tävlingar på sin egen blogg. Det brukar vara väldigt uppskattat. För att få kommentarer avsluta  gärna ditt blogginlägg med en fråga.

 

 • Skapa en gravatar/profilbild: Det enklaste sättet att skapa en gravatar/profilbild i WordPress är via sin adminpanel. Längst upp till höger står det Hej, ”ditt namn” för musen över och då kommer en ruta upp där det står ”ändra min profil”. Klicka på ändra min profil. Till höger finns en ruta där det står ”ändra bild/update picture”. Klicka där och då kommer en ruta upp där det står ”välj fil”. Välj en bild och klicka sedan ”öppna” och klicka sedan ”ladda upp”. En del teman i wordpress har ingenstans där du kan ändra din bild då kan man göra det via Gravatar. En gravatarbild följer med den mailen du registrerar t.ex. om du kommenterar i andra bloggar osv. För att registrera en mail och bild på gravatar bör du välja ”create a new one” då man inte kan logga in med sitt vanliga bloggkonto. Klicka här för att komma till Gravatar. 

 

 • Statistik: Att kunna se hur många som läser ens egen blogg kan vara kul och det finns lite olika verktyg att mäta med. Jetpack är ett av de vanligaste mätverktygen ”inom bloggvärlden”. Se här hur du installerar Jetpack.

 

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Bilsemester i Sverige - här kommer lite tips

Bilsemestra med hunden – här kommer lite tips

Först och främst kan det bli väldigt varmt i en bil och grundregeln är att aldrig lämna sin hund i bilen. Inte ens för att springa in i affären. I en bil som står stilla stiger värmen väldigt fort och alla är inte medvetna om hur fort det går, därför kan man inte påminna ofta nog om detta. Hundar svettas inte på samma sätt som vi människor.

3 kommentarer

 1. Visst är den söt, Nalle börjar blogga hos oss idag.

 2. Tack för kommentaren, men vi har bloggat i snart 4 år, så vi är jamars inte nybörjare. Vi undrade vart denna kommentar kom ifrån, för det fattades en bokstav, 🙁 så vi kom fel, så vi kollade en gång till, om det skulle vara ett *r* på slutet där, och det skulle det, mjau

  Tass tass
  Bra sida annars!

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet