Världens största kattdjur & 6 andra stora kattraser

Drömmer du om att gosa med världens största katt? Här kan du bekanta dig med de sex största kattraserna och världen största kattdjur.

 

Världens största kattraser

 

1.Savannah- världens största husdjurskatt

Savannah, Serval, Husdjurskatt

Savannah är världens största husdjurskatt och är en hybrid med Serval. Serval är ett afrikanskt kattdjur. I USA kan Savannah väga upp mot 14 kg och vara över 43 cm höga när de är första generationens hybrid.

I Sverige är Savannah betydligt mindre då Serval måste vara minst fyra generationer bort. Det är en mycket social och aktiv katt som ställer stora krav på ägaren.

 

2.Maine Coon- världens största tamkatt

Maine Coon

Maine Coon är världen största katt räknat till tamkatter och är verkligen en långhårig bjässe. En fullvuxen hankatt kan väga upp mot 11 kg. Längden är också imponerande då de kan bli över en meter långa.

Maine Coon är en populär kattras då den inte bara bjuder på mycket att älska i storlek utan är en trevlig och social katt.

 

3.Norsk skogskatt

Norsk Skogskatt

Norsk skogskatt en stor katt med semilångt hår som kan väga upp mot 10 kg. Norsk skogskatt är en vänlig stor katt som gärna knyter an till sina ägare utan att ställa för mycket krav. Norsk skogskatt uppstod helt naturligt i Norge och är omgiven av sagor och myter.

 

4.Ragdoll


Ragdoll är en av de större katterna där hankatterna vanligen väger runt 7 kg. Ragdollhonor är betydligt mindre med sina runt 4,5-5 kg. De kännetecknas av ett vackert utseende med vit lång päls och maskade ansikten.

Ragdoll är en perfekt innekatt då den inte är så aktiv och älskar att kela med sina ägare.

 

5.Sibirisk katt

Sibirisk katt

Sibirisk katt, Maine Coon och Norsk skogskatt påminner mycket om varandra. En Sibirisk hankatt kan väga upp mot 7 kg, honorna håller sig ofta runt 5 kg.

Denna kattras är pratsam enligt Sveriges Kattklubbars Riksförbund och umgås gärna med sina ägare.

 

6.Bengalkatter


Bengalkatter ser ut som små leoparder och en fullvuxen hane kan väga runt 7 kg. Den bengaliska katten har mycket energi och är en lojal katt med glimten i ögat. Den kommer utmana ditt tålamod när den lärt sig öppna dörrar och kranar.

 

Världens största kattdjur

 

1. Amurtiger-världens största kattdjur


Amurtigern kallas även för sibirisk tiger och finns huvudsakligen i Ryssland. En fullvuxen hane kan väga upp mot 300 kg. Det finns drygt 400 amurtigrar och deras existens hotas av bland annat tjuvjakt.

 

2.Lejon

Lejonhannar kan bli rejält stora. De kan väga närmare 200 kg. Vill du se lejon i det vilda har du största chans i södra delarna av Afrika. Det finns även en mindre population i Indien.

 

3.Leopard

Leopard

Leoparden tillhör de största kattdjuren med sina upp mot 70 kg. Vanligen är leoparden fläckig även om den kan komma i andra mönster. Du kan stöta på en leopard i det vilda södra Afrika och runt om i Asien.